OSTONI ALEGEREA PERFECTA !

Unicul producator de masini prezent in mod direct pe piata romaneasca

Braşov: paste făinoase periculoase

 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au scos ieri de pe piaţa braşoveană un sortiment de paste făinoase care conţinea “Riboflavină E101”, un aditiv alimentar folosit ilegal.

Paste făinoase periculoase

Cazul a fost transmis prin Sistemul Rapid de Alertă, pentru a se extinde controlul la producător, dar şi pentru avertizarea celorlalte judeţe în care se distribuia produsul.  

Utilizarea coloranţilor la fabricarea pastelor făinoase este interzisă, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) ceruse în luna martie controlarea modului de comercializare, de etichetare, de prezentare şi de promovare a produselor de morărit, a celor decorticate şi a pastelor făinoase pe piaţa a 19 judeţe, printre care se numără şi Braşovul..

Concurs fictiv. Acestea nu au fost singurele surprize neplăcute oferite de tăieţei. Potrivit inspectorilor, pe ambalajul altor paste făinoase puse la vânzare în judeţul nostru era menţionat că regulamentul unui concurs este disponibil oricărui solicitant la numărul de telefon 8499, la care nu răspundea nimeni. Nici magazinul nu putea să pună la dispoziţia consumatorilor informaţiile respective. Clienţii care cumpărau marfa nu puteau afla cum să câştige vreunul din premiile puse în joc. 

Produs la o lună… după control. Într-un magazine en-gros au găsit paste făinoase care aveau inscripţionat pe faţa ambalajului „calitate extra cu ouă”, în timp ce pe verso era menţionat, la ingrediente, că a fost folosit „praf ou integral”. Pe aceleaşi etichete s-au constatat şi neconcordanţe la termenul de valabilitate. Produsul avea data durabilităţii minimale exprimată sub forma “termenul de valabilitate 9 luni”, dar şi “expiră la data de 26 ianuarie 2012”, ceea ce înseamnă că pastele făinoase ar fi fost produse în… 26 aprilie, cu o lună după data desfăşurării controlului”.

 

Sursa: www.brasovultau.ro

www.ostoni.cc - Masini pentru paste fainoase

nike shox sale