OSTONI ALEGEREA PERFECTA !

Unicul producator de masini prezent in mod direct pe piata romaneasca

Republica Moldova: consum excesiv de crupe şi paste făinoase în şcolile din ţară

Fructele şi legumele nu acoperă necesităţile elevilor

pasta

Elevii nu sunt asiguraţi suficient cu produse de origine vegetală şi animalieră. Concluzia aparţine reprezentaţilor Centrului Naţional de Sănătate Publică. Potrivit unui raport al instituţiei, asigurarea elevilor cu produse alimentare din această categorie acoperă necesităţile lor în proporţie de doar 50 la sută.

Datele prezentate de Centrul Naţional de Sănătate Publică arată că cel mai puţin la şcoală elevii mănâncă fructe, 48 la sută din norma stabilită. Situaţia nu este mai bună nici în privinţa lactatelor. Copii consumă lapte, brânză şi alte produse din această categorie, în proporţie de doar 50 la sută. Cantitatea de legume consumate la şcoală este acoperită în proporţie de puţin peste 55 la sută, iar produse din carne elevii consumă cu 40 la sută mai puţin decât norma necesară.

În schimb, inspectorii au înregistrat în instituţiile şcolare un consum excesiv de crupe, paste făinoase şi ulei de floarea soarelui. În prezent, în şcoliile din ţară micul dejun costă şapte lei, iar în cele din Capitală - opt lei 50 de bani.

Sursa: www.publika.md

www.ostoni.ro - Masini pentru paste fainoase